Ekonomi trams!

2011-06-23, kl 12:22:11 | Kommentarer: 0 | Direktlänk | Galenskaper

Snattrat ekomoni här alldeles nyss, mycket bra att göra det ibland så man får en humm om hur allt ligger till, vad som behöver ändras och så vidare. Kolla igenom utgifter och inkomster o sånt. Så vi planera lite på saker och ting, jag vill först och främst laga den andra kyl/frysen, för att bara ha en liten kyl och frys är inte ekonomiskt alls, de får inte plats så mycket och det längst in ruttnar ju bort för man tränger ihop all skit. Och en liten frys? wtf liksom vi har massa ungar och två vuxna vi behöver större!!

Sen vill jag köpa en frysbox, så vi kan köpa fryst mat och ta fram och dra ned på storhandlingen, då kanske vi bara behöver storhandla två ggr i månaden istället för varje vecka, baka bröd och fika och frysa ned, sparar man pengar på. Men se till att verkligen äta upp det som ligger där med, för det håller sig ju inte i alla evighet liksom. Och sen storhandla igen osv. Laga storkok så man har lunchlådor när man behöver! Det sparar man pengar på, slippa köpa mat ute eller så. Ja det blir bra med det när det är fixat.

Sen har vi ett huskonto, där hade vi pengar som skulle gå till huset, typ golv o tapeter och sånt då. Men därifrån går även huslånen för att vår banktant inte fatta att vi inte skulle ha det så. Så vi behöver öppna ett till konto, samt två till sparkonton som vi inte ska röra alls. Vi har ju ett sparkonto som vi använder om det skulle bli knarvligt, eller när vi vill göra något kul utöver det vanliga. Men jag vill ha ett huskonto som sagt där inte lånen går ifrån, samt ett annat sparkonto för framtiden som vi inte rör alls. Vill börja sätta in pengar på Ica kortet med, så får räkna ut lite påt, så dom pengarna som sitter där ska gå till mat och där med basta. Då tänker man kanske sig lite för om man bara har ex 6000 tusen per månad till mat, då kanske man inte handlar filmer eller leksaker på maxi...typ så .

Sen vill jag ha ett klädkonto, det prata vi inte om, för det glömde jag, men jag vill ha ett, ta pengar ifrån barnbidragen och sätta in där för det är ju inte alltid man behöver köpa massa men när man väl behöver det då är det oftast till hösten då ska man köpa skor och jackor och allt som kan tänkas till skola och dagis. Så ja ett klädkonto där det går in en summa varje månad till varje person, som man sen kan använda vid behov! fan vad ja är smart liksom.

Kontentan är att vi kommer behöva gå till banken en sväng, men kanske lika bra, för vi ville ändå snacka om att lägga om lånen lite.

Samt att vi ska kolla över om vi inte kan byta telefon/bredbands möjligheter och bilförsäkringar, för kan man få det billigare, då kan man ju spara mer till ex semester och annat! ja det får bli så! Tänka lite mer på pengarna!

Men måste tillägga att början på hösten kommer bli lagom sweet!!! woho....money money its so funny!


rätt schnögg i rosa hår elle?

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0